Termeni si conditii

  • Home
  • Termeni si conditii
  1. Definitii

Termenii si conditiile generale detaliate in cele ce urmeaza sunt aplicabile tuturor vanzarilor de Bunuri efectuate de catre SC Spiru Electra SRL prin intermediul magazinului online aflat la adresa de internet https://spiru.eu catre Cumparatori.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile, fara notificare prealabila.

Termenii folositi in cele ce urmeaza inseamna:

Bunuri – produsele care urmeaza a fi sau au fost livrate de catre Vanzator Cumparatorului. Acestea includ si documentele care sunt mentionate in Comanda.

Comanda – forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul accepta sa puna la dispozitia Cumparatorului Bunurile, dupa ce Cumparatorul si-a exprimat acordul de a plati si primi aceste Bunuri. Comanda tine loc de document electronic.

Contract – Comanda care a fost confirmata ca onorata de catre Vanzator.

Cumparator – orice entitate care face o Comanda.

Cumparator Persoana Fizica – consumatorul, asa cum este el definit in art. 2 pct. 1 din OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Drepturi de Proprietate Intelectuala – toate drepturile imateriale (incluzand, dar fara a se limita la: marci inregistrate, nume de domenii, drepturi de autor si in natura de autor, know-how, baze de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente).

Livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul vanzarilor efectuate direct de Vanzator.

Specificatii – descrierile de orice natura ale Bunurilor, asa cum apar acestea in Comanda.

Utilizator – orice entitate care acceseaza site-ul https://spiru.eu.

Vanzator – SC SPIRU ELECTRA SRL, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J36/140/1992, CIF RO 2368972, cu sediul social in str. 1848 nr. 23, bl. 15, sc. C, et. 3, ap. 12, municipiul Tulcea, judetul Tulcea.

  1. OBLIGATIILE  VANZATORULUI

Vanzatorul se obliga sa preia toate Comenzile trimise de Cumparatori pe acest site ca si prin intermediul mijloacelor de comunicare mentionate pe site (telefon, e-mail), dar nu are obligatia de a onora toate aceste Comenzi.

Pentru comenzile pe care a ales sa le onoreze, Vanzatorul va expedia intocmai si in cel mai scurt timp posibil, asa cum este afisat pe acest site, toate Bunurile aflate in stoc care indeplinesc specificatiile Cumparatorului asa cum sunt ele exprimate in Comanda. In cazul Bunurilor cu stoc epuizat care pot fi livrate pe baza de precomanda, Vanzatorul se angajeaza sa faca expedierea in perioada de timp specificata pe acest site.

Vanzatorul prezinta pe site-ul sau specificatiile Bunurilor disponibile spre vanzare la un anumit moment care poate sa coincida sau nu cu momentul accesarii site-ului de catre Cumparator. Unele caracteristici sau preturi ale produselor prezentate pe site pot fi modificate de catre Vanzator fara preaviz sau pot contine erori de operare.

Imaginile produselor prezentate pe site au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor si design-ului, fara notificare prealabila, de catre producatori.

Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Descrierile produselor de pe site sunt relevante pentru Cumparator, insa pot fi incomplete din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, care nu pot fi imputate Vanzatorului. Vanzatorul poate pune la dispozitia oricarui Utilizator, la solicitarea acestuia, orice alte informatii pe care le detine in legatura cu caracteristicile Bunurilor.

  1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

In lansarea unei Comenzi, Cumparatorul trebuie sa includa obligatoriu datele corecte de livrare si facturare.

Preluarea Comenzii de catre Vanzator implica acceptarea termenilor si conditiilor de pe aceasta pagina de catre Cumparator si se considera onorata atunci cand exista o confirmare scrisa a Vanzatorului catre Cumparator.

O comanda neonorata nu are valoare de Contract.

Confirmarea onorarii Comenzii poate fi facuta prin posta sau e-mail.

Pretul produselor din Comanda ramane fix pentru Cumparator din ziua inregistrarii comenzii acestuia si pana la acceptarea Bunurilor de catre acesta, asa cum este stipulat la cap. 6.

Contractul incheiat cuprinde termenii si conditiile de pe aceasta pagina, fiind completat, dupa caz, de Certificatul de Garantie al fiecarui produs in parte din Comanda, certificat care poate fi emis de Vanzator sau de furnizorul sau.

  1. FACTURARE, PLATA, PENALITATI

Toate preturile produselor afisate pe acest site contin TVA .

Cumparatorul se obliga sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii pentru bunurile livrate de catre Vanzator, in conformitate cu legislatia in vigoare. Vanzatorul se obliga sa administreze aceste informatii in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate.

Cumparatorul are dreptul sa aleaga modalitatea de plata care ii convine dintre cele puse la dispozitie de Vanzator pe site. Cu exceptia platii ramburs, livrarea bunurilor catre Cumparator se va face dupa incasarea efectiva a banilor de catre Vanzator.

Odata cu expedierea comenzii, Cumparatorul isi da implicit acordul sa primeasca factura aferenta acesteia in formatul ales de Vanzator: pe hartie sau electronic. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura in format electronic la adresa de e-mail furnizata de Cumparator in Comanda.

Vanzatorul se obliga sa informeze Cumparatorul in legatura cu perioada de timp maxima de finalizare a livrarii. In cazul in care acest termen nu este respectat, Cumparatorul are dreptul sa solicite despagubiri de la Vanzator, ca si in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea Vanzatorului a executarii Contractului, numai in cazurile expres stipulate de lege. Cazurile de forta majora sunt excluse.

In cazul in care Cumparatorul furnizeaza informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, Vanzatorul este exonerat de orice raspundere pana la primirea informatiilor corecte, cand se reia procesul de livrare. Eventualele cheltuieli suplimentare percepute in acest caz de furnizorul serviciilor de curierat cad in sarcina Cumparatorului.

  1. RISCURI SI RESPONSABILITATI

Vanzatorul va expedia Bunurile din Comanda printr-un serviciu de curierat, pe cheltuiala Cumparatorului, sau acesta le poate ridica de la sediul Vanzatorului, conform optiunii exprimate de Cumparator in momentul plasarii Comenzii pe site.

Pentru comenzile pe care a ales sa le onoreze, Vanzatorul va comunica, la cererea scrisa a Cumparatorului, costurile aferente livrarii bunurilor in afara teritoriului Romaniei, la adresa specificata de Cumparator. Vanzatorul va expedia Bunurile la adresa din strainatate aleasa de Cumparator numai dupa primirea in contul sau bancar a contravalorii Bunurilor din Comanda si a transportului acestora.

Ambalarea Bunurilor si transmiterea documentelor insotitoare din Comanda cad in sarcina Vanzatorului.

Vanzatorul nu poate fi facut responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricareia dintre obligatiile sale conform Comenzii, pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si nici pentru pierderea Bunurilor.

Riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile din Comanda inceteaza pentru Vanzator in momentul predarii acestora catre serviciul de curierat sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Site-ul https://spiru.eu poate contine si link-uri catre alte site-uri. Vanzatorul nu este responsabil de eventualele daune de orice fel pricinuite Utilizatorilor de accesarea acestor site-uri, de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.

  1. ACCEPTARE, TRANSFERUL PROPRIETATII, RETURNAREA BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, in locatia indicata in comanda. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletului inainte de livrare, ci doar ulterior semnarii de primire si achitarii contravalorii acestuia.

Acceptarea va fi facuta de catre Cumparator cand va constata ca Bunurile sunt in totala conformitate cu caracteristicile mentionate in Comanda.

In cazul in care Cumparatorul constata ca Bunurile primite de la Vanzator nu sunt in totala conformitate cu aceste caracteristici, va informa in scris Vanzatorul in legatura cu acest aspect in maxim 24 de ore de la momentul primirii Bunurilor. Daca in acest interval de timp nu se primeste nicio informare, se considera ca acceptarea a avut loc in momentul primirii de catre Cumparator a Bunurilor la livrare. Vanzatorul se obliga sa aduca la conformitate Bunurile intr-o perioada de timp cel mult egala cu cea in care a fost onorata Comanda initiala, la care se poate adauga si timpul necesar aprovizionarii, in cazul epuizarii stocului respectiv de produse. Perioada de timp se calculeaza din momentul in care Vanzatorul a primit inapoi de la Cumparator Bunurile care fac obiectul informarii, in starea in care le-a primit acesta. Returnarea Bunurilor catre Vanzator se face pe cheltuiala Cumparatorului, iar expedierea noului produs se va face la acelasi cost ca in comanda initiala, cost care va fi suportat de Cumparator.

Pentru Cumparatorul care il informeaza ca Bunurile primite de la el nu sunt in totala conformitate cu caracteristicile mentionate in Comanda, Vanzatorul poate oferi returnarea unui anumit procent din pretul platit pe acele Bunuri. Cumparatorul care accepta aceasta varianta renunta automat la orice pretentii fata de Vanzator, iar Bunurile pentru care s-a returnat procentul din pret se considera acceptate definitiv de catre Cumparator.

Pentru Bunurile vandute de SC Spiru Electra SRL prin intermediul acestui site, Cumparatorul Persoana Fizica beneficiaza de o perioada de 14 zile de la acceptarea lor in care le poate returna catre Vanzator, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Bunurile returnate trebuie sa fie in starea in care au fost acceptate la livrare, iar cheltuielile directe de returnare a produselor cad exclusiv in sarcina Cumparatorului Persoana Fizica. In acest caz, Vanzatorul se obliga sa inapoieze Cumparatorului Persoana Fizica intreaga suma de bani platita pentru Bunurile returnate din Comanda, intr-un termen de maxim 14 zile calendaristice de la data la care este informat in scris de catre Cumparatorul Persoana Fizica de intentia sa de a-i returna Bunurile.

Prin exceptie de la acest termen de 14 zile, Vanzatorul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care se doresc a fi returnate sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului Persoana Fizica din care sa reiasa ca acesta a trimis produsele inapoi Vanzatorului, luându-se în considerare data cea mai apropiată.

  1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Cumparatorul intelege sa respecte dreptul de proprietate intelectuala si isi asuma obligatia de a nu dezvalui unei terte parti si de a nu face publice niciuna dintre informarile primite de la Vanzator.

Numele site-ului precum si insemnele sale grafice sunt proprietatea intelectuala a SC Spiru Electra SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite in niciun fel, fara acordul scris prealabil al proprietarului.

  1. GARANTII

Bunurile vandute pe site-ul https://spiru.eu, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de termene de garantie conform legislatiei in vigoare si politicii comerciale a producatorului.

Cumparatorul va primi la livrarea fiecarui Bun care beneficiaza de garantie un certificat de garantie original emis de producator.

Lipsa certificatului de garantie al unui Bun indreptatit sa posede un asemenea certificat trebuie semnalata in scris Vanzatorului in maxim 48 ore de la receptia marfii. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificati oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CUMPARATORII.